25.6.15

Kukučín vedel.

Napadlo by Vás niekedy, že Martin Kukučín je niečo ako módny guru? Pre objasnenie mojej výpovede postačí jeho dielo Dom v stráni. Koncom prvej kapitoly sa dočítate o bielych plátenkách a ako vieme, tie si teraz užívajú svoj návrat! I keď ťažko povedať, kto za tento ošiaľ môže. Či už to bol Kukučín alebo o 26 rokov neskôr legendárna Baby z Hriešneho tanca, isté je, že plátenky veľmi nenápadne zjemnia Váš celkový outfit, ale aj pridajú štipku (možno dve) minimalizmu. Čistá línia, obyčajný casual look a ku všetkému skvelá biela farba. Otázkou je, dokedy je biela bielou. S tým by som si však nerobila starosti, pretože aj špinavé tenisky majú niečo do seba! Vždy, keď sa zadívate na svoje nohy, spomeniete si na všetky dobrodružstvá a výpravy, čo ste s nimi zažili. Stanú sa z nich také putovné topánky!

Ja osobne uprednostňujem obyčajné plátenky, bez loga, značky a poprípade ich v núdzovom stave vyperiem alebo obohatím svoj šatník o ďalšie. Keď ste však fanúšik kultového filmu Hriešny tanec, nie je problém si zakúpiť plátenky od značky Keds, rovnaké ako vlastnila Baby (TU).


Čo sa týka kabáta, ktorý som využila aj ja v tomto poste, je zo sekáča za 50 centov! Ženské kabáty zažili svoju prvú éru na prelome 19. a 20. storočia. V podstate to nie je ani tak dávno, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Dôvodom je, že ženy obľubovali nosenie plášteniek. Prvé ženské kabáty boli veľmi podobné tým mužským. Návrhári totižto zo začiatku museli čerpať inšpiráciu z pánskej módy a strihov. Avšak postupom času, keď sa ženská móda rozrástla o eleganciu, prirástlo hneď niekoľko typov ženských kabátov. Napríklad veľmi známy kabát s úzkym pásom od francúzskeho módneho poloboha Christiana Diora.

S láskou, plavovláska






















shoes -  Deichmann obuv
coat - second hand
shirt - second hand
high waisted jeans- second hand
gymsack -  Tally
scrunchie - DIY
socks - Adidas

photos by folklórna Klaudia

2 komentáre:

  1. Anonymný20/8/15 10:14

    Môžem sa ťa spýtať ako si upravila tú fotku? Myslím tie čiarky :) Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dá sa to aj v skicári! Ale hento je robené v zoneri.

      Odstrániť